Blogg om företagande och industri

Blogg om företagande och industri

Kylrum

- Posted in Ingen kategori by

Ett bra kylrum gör stor skillnad

Jag har länge velat öppna min egen livsmedelsbutik och nu är jag äntligen nära nog för att butikens hjärta, kylrummet, ska köpas in. Eftersom jag växte upp i en familj som ägde en butik i över 20 år, vet jag hur viktigt just kylrummet är. Att kunna förvara känsliga varor med kortare hållbarhet är i princip det som håller igång butiken vissa perioder. Under de mörkare och regnigare månaderna är det betydligt färre människor som besöker butiken, vilket gör att varorna behöver finnas tillgängliga när det väl kommer in kunder. Finns inte varorna de behöver är risken stor att de beslutar sig för att köra vidare till nästa livsmedelsbutik.

Eftersom jag vet vikten av ett bra och pålitligt kylrum vill jag därför ha ett bra redan innan butiken öppnar. Detta är inget jag vill behöva komplettera med i efterhand, när det kanske kör ihop sig och det varken finns tid eller pengar att installera ett nytt.

Även om det första steget är att välja rätt kylrum är installationen av kylrummet precis lika viktigt för att att det ska fungera som det ska. Många saker kan gå fel och det sista jag vill när mitt företag är igång, är att vara tvungen att slänga värdefulla livsmedel för att installationen blivit fel. Därför känner jag att jag vill anlita någon som gör allting på rätt sätt från början.

Ett företag jag tittat lite extra på är Foam King, som specialiserar sig på isolering och kylrum för både privatpersoner och företagare. Eftersom jag har någorlunda koll på vad jag ska leta efter, och att min pappa har undersökt saken, känns denna firma helt klart som något jag lutar åt att anlita. Förutom själva kylrummet hjälper de till att installera det på rätt sätt så att allt är optimerat som det ska. Här kan jag också få ett kylrum som speciellt är anpassat för min butik.

Jag uppdaterar er om vart det slutar, även om jag redan bestämt mig till 99%. Ha det bra så länge mina vänner!

ett bra kylrum kan vara hela skillnaden