Blogg om företagande och industri

Blogg om företagande och industri

Hyra truck till min firma

Min näthandel börjar äntligen gå riktigt bra! Som ni kanske vet säljer jag svensktillverkade möbler från italien och nu kan jag äntligen berätta att vi flyttar vårt lager så vi får ännu mer lagerplats. Det finns många saker att tänka på när man expanderar sitt företag. Större företag kräver mer resurser. För närvarande har vi 10st lagerarbetare men ska även anställa fler. Jag är också i behov att anställa fler här på kontoret för att hantera olika typer av admin, kundtjänst, marknadsföring osv.

Det som är mest brådskande är att jag måste investera i mer utrustning för lagret. Vi har inte resurser till att köpa nya truckar men jag har läst att hyra truckar är bättre än att köpa. I ett hyresavtal ingår försäkringar och service på trafikskada och höjdledsskada, något som underlättar för oss eftersom vi har haft massor av strul och problem med våra nuvarande truckar.

Vi behöver främst 3 stycken motviktstruckar. En motviktstruck är den vanligaste typen av truck - Det är en typ av gaffeltruck med motvikt baktill för att väga upp lasten på gafflarna. Motviktstruckar är något som vi använt länge eftersom våra möbler är väldigt tunga. Det finns såklart olika modeller och alla truckar skiljer sig. Vissa går tex på el, och andra på diesel. Beroende på vilket behov du har så finns det motviktstruckar som har en lastkapacitet på 1600kg men det finns också truckar som kan bära upp till 3000kg. Det är väldigt mycket last! Det finns flera företag som hyr ut truckar men det viktigaste för mig är att det är ett lokalt företag så man har nära till hands. Jag har hittat en sida där man kan hyra truckar med flera olika modeller. Vad tror ni?

Är det fler som har erfarenhet av att hyra truck? kommentera gärna i kommentarsfältet så jag får höra era åsikter.

hyra truck truckuthyrning Kranpunkten

Transport av bil

- Posted in Ingen kategori by

Transport av bil från Danmark

Jag fick hjälp med transport av min bil

Jag var i Danmark och köpte en bil som jag hittat online. Det var ett danskt företag som säljer begagnade bilar som hade en fin Audi till salu.

Den låg bra i pris jämfört med vad motsvarande bil kostar i Sverige så jag åkte ner till Danmark för att titta på bilen och provköra den. Då Danmark är ett trevligt land att vistas i så såg jag på resan som en kombination av nytta och nöje.

När jag kom ner till bilfirman så såg jag ögonstenen, den såg välvårdad ut både invändigt och utvändigt.

Bilen jag var intresserad av var en Audi A4 Avant. Bilen de hade till salu var silverfärgad vilket jag tycker är rätt snyggt. En fördel med den färgen är att smutsen inte syns lika bra som på en vit eller en svart bil vilket även det är ett plus. Efter att ha inspekterat bilen så tog jag den på en provtur på den danska landsvägarna. Den gick riktigt fint kan jag meddela, bra acceleration och en bra körkänsla överlag.

Efter att jag kom tillbaka till bilfirman så var det dags att förhandla om priset. I Danmark vet de hur man gör affärer så det gäller att vara ganska tuff.

Till slut så var vi överens och det var dags att se till att få hem bilen till Sverige. Jag hade redan tidigare varit i kontakt med Axess Logistics och kollat vad en transport av min bil skulle kosta från Danmark till Sverige. De var lätta att ha och göra med och de visste vad de gjorde när det kommer till biltransporter. Jag ringde in och beställde en transport och åkte sedan hem igen. Efter tio dagar så blev min Audi levererad till min hemadress utan problem.

Så om du ser en silverfärgad Audi A4 Avant susa förbi så kan du vinka för det kanske är jag som kör bilen.